“Sıfır Atık Projesi” Kaymakam/Belediye Başkan V. Mehmet TUNÇ ve Çevre ve Şehircilik İl Müd. Mehmet Raci BÜLBÜL’ün Katılımı ile Başlatıldı

Kaymakam/Belediye Başkan V. Mehmet TUNÇ, Eşi Nurşen GÜRBÜZ TUNÇ ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Raci BÜLBÜL, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve yürütülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında ilçemizde tüm kamu kurum ve kuruluşlarında (Kaymakamlık Hizmet Binası, Belediye Binalarında ve 47 Okulumuzda) yürütülecek ve yaygınlaştırılacak olan projeyi tanıttı.

“Sıfır Atık Projesi” kapsamında öncelikli olarak Kaymakamlık Hizmet Binasında “Atık Toplama Kutularının kurulumu sonrası, İlçemiz Cumhuriyet İlkokulunda öğrencilere ve okul idarecilerine yönelik proje tanıtımında Kaymakamımız, eşi Nurşen Hanım ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz, “Sıfır Atık Projesi” kapsamında okullarımızda yürütülecek atık yönetimi, atık toplama işlevleri konusunda öğrencilere aktarımda bulunuldu. “Atık Toplama Kutuları” okuldaki tüm katlara konuldu.

Ardından Kaymakam/Belediye Başkan V. Mehmet TUNÇ başkanlığında ilçemiz İmam Şafi Konferans Salonunda ilçe merkezindeki tüm 4. Ve 3. Sınıf öğrencilerine dönük “Sıfır Atık Projesi” tanıtımı yapıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz ve Çevre Mühendisleri tarafından “Temiz Çevre Temiz Toplum” konulu sunum yapıldı. Sunumlar sürerken “Çevre Bilinci” içerikli konuların hikayeleştirildiği Defterler öğrencilere dağıtıldı.

Çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren oluşturulmasının büyük önem taşıdığını dile getiren Kaymakamımız yaptığı konuşmada; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılmış olan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında okullarımızda ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızda projenin tanıtımı yapılarak, ilçemizde bir çevre duyarlılığı ve çevre bilinci farkındalığını sağlamak istiyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bu davranışları en iyi şekilde hayatlarına uyarlayacaklarına inanıyorum.” ifadelerini kullandı. Ardından öğrencilerimize proje kapsamında gönderilen “Çevre ve Çocuk Ajandası” kitabı dağıtıldı. Kaymakamımız, toplu fotoğraf çekiminin ardından “Sıfır Atık Projesi” toplantısını sonlandırdı.