Baykan’da Sıfır Atık Projesi Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında Kaymakam/Belediye Başkan V. Mehmet TUNÇ, ilk aşama olarak kaymakamlık hizmet binasında başlattığı uygulamanın kapsamını genişleterek, Baykan merkezdeki okulların ardından Veyselkarani ve Atabağı Belde merkezinde bulunan okulları da projeye dahil etti.

Kaymakamımız “Sıfır Atık Projesi” kapsamında ilçemizde ve beldelerimizdeki okulları ziyaret etti. Atabağı Beldesinde; Atabağı İlk/Ortaokulu, Veyselkarani Beldesinde; İstiklal İlk/Ortaokulu, Veyselkarani ÇPL ve Arınç İlk/Ortaokulunda öğrencilerimizin atıklarını kategorize ederek, geri dönüşüme katkı sağlayacakları atık toplama kutuları okullardaki uygun noktalara yerleştirildi.

Proje kapsamında okullara kâğıt, plastik, cam, metal, geri dönüşemeyen atık geri dönüşüm konteyneri ve atık pil kutuları yerleştirilerek, öğrencilerimizin kullanımına sunuldu. Kaymakam TUNÇ, Sıfır Atık Projesi’nin uygulanması, tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesi, geri dönüşümün önemi, çevre bilinci, amaçlar ve hedefler konularına dikkat çekerek, öğrencilere ve öğretmenlere azami hassasiyet göstermelerini deklare etti.

Kaymakam/Belediye Başkan V. Mehmet TUNÇ, ziyaretlerini okul idareleri ve öğretmenleriyle gerçekleştirdiği istişare toplantılarıyla sonlandırdı.

a (2) a (3) a (5) a (9) a (13) a (15) a (19) a (24) a2 A3 A4 A5 A6